ZZP’er worden? Een kort stappenplan

Ben jij het zat om voor een baas te moeten werken? Dan is het worden van een zzp’er natuurlijk een logische stap. Los van het feit dat het wel handig is om vooraf te bedenken wat je zou willen gaan doen, zijn er een aantal stappen die je dient te doorlopen voordat het daadwerkelijk zover is. Om je hierbij te kunnen helpen, hebben we een kort stappenplan voor je gemaakt, die je kan helpen om zzp’er te kunnen worden.

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Voordat je ook maar iets kunt ondernemen, is het belangrijk om je bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Vanaf dat moment ontvang je namelijk een KvK nummer en ook een belastingnummer. Dit houdt in dat je onder je bedrijfsnaam kunt opereren en ook kunt factureren. Wel is het goed alvast na te denken over een eventuele bedrijfsnaam. Bij je inschrijving wordt hier logischerwijs ook om gevraagd.

Denk na over wat je wilt gaan doen

Nadat je je hebt ingeschreven, is de kans natuurlijk aanwezig dat je allang weet wat je wilt gaan doen. Ook tijdens je inschrijving wordt je dit namelijk gevraagd. Zorg er daarom dus ook voor dat je weet wat je wilt gaan doen. Een zzp’er zonder idee, kan natuurlijk nooit zorgen voor klanten. Bedenk dus iets waar je goed in bent en waar je een ander mee zou kunnen helpen. Dit kan iets eenvoudigs zijn als het onderhoud van een tuin, maar ook het verkopen van producten via het internet is ontzettend populair vandaag de dag.

Zorg voor je eerste klanten

Het verkrijgen van je allereerste klant is en blijft natuurlijk ontzettend spannend. De kans dat je vrienden en familie je eerste klanten zijn, die is natuurlijk vrij groot. Toch zijn dit niet de mensen waar je het van moet hebben. Want als je realistisch bent, zijn dit mensen die kopen omdat het product of je dienst zo goed is of omdat ze jouw aardig vinden? De kans dat het tweede het geval is, die is natuurlijk vrij groot. Belangrijk is dus om klanten te gaan werven.

Zorg voor een goede online zichtbaarheid

Dat ruim 90 procent van alle aankopen begint met een zoekopdracht op het internet is natuurlijk geen verrassing meer. Het is daarom dus ook van belang dat ook jij online goed zichtbaar bent. Zorg er dus voor dat je een website hebt, social media op orde hebt en ervoor zorgt dat mensen je weten te vinden. Met alleen een website begint het natuurlijk pas net. Los van het feit of je nu wel of geen fysieke producten verkoopt, is een website een digitale eerste indruk die mensen opdoen tijdens het zoeken naar een product of dienst.